Wat heb ik nou eigenlijk aan het IREB CPRE certificaat?

Sketch8518130

Twijfel je er wel eens over om een Certified Professional for Requirements Engineering te worden? Maar zit je met vragen als: Wat is nou eigenlijk de toegevoegde waarde van zo’n IREB CPRE certificaat? En is het wel nodig om daarvoor een klassikale training te volgen?

Veel mensen in het requirementsvak, zoals business analisten, informatieanalisten en requirements engineers, stellen terecht deze vragen. Wellicht helpen onze antwoorden jou ook bij het kiezen.

Wat heb ik nou eigenlijk aan een IREB CPRE Foundation certificaat?

  • Het certificaat wordt meer en meer gevraagd door (grote) opdracht- en werkgevers. Het is dus inmiddels een absoluut pluspunt als het certificaat op je C.V. staat en je gaat solliciteren of op intake wilt voor een functie in het requirements vakgebied. Met het IREB CPRE certificaat op je C.V. kun je dus expliciet aantonen dat je over een gedegen theoretische achtergrond beschikt.
  • Het is ook bekend in de markt dat het IREB CPRE examen absoluut geen ‘inkoppertje’ is. Er moet echt voor gestudeerd worden, waardoor het certificaat ook echt waarde heeft in de markt.
  • Het IREB CPRE certificaat is internationaal erkend en levenslang geldig. In tegenstelling tot andere certificaten hoef je je dus niet om de paar jaar weer te hercertificeren.

Waarom zou ik mee moeten doen aan een klassikale IREB CPRE foundation training?

  • Met alleen het examenboek een keer goed doorlezen, zoals bij andere foundation certificaten, kom je er echt niet. Het examen toetst namelijk of je de theorie ook écht kunt toepassen in praktijkvoorbeelden.
  • Het volgen van een klassikale training bespaart je dan uiteindelijk enorm veel (leer)tijd. Tijdens de 3-daagse training wordt namelijk niet alleen de examenstof behandeld en besproken, maar ook uitvoerig geoefend via praktijkopdrachten en meerkeuzevragen, zodat je de valkuilen van het examen kent en extra tips van de trainer krijgt om de vragen goed te kunnen beantwoorden.
  • Ook heb je steeds een week de tijd om de behandelde stof te laten bezinken en de nieuwe oefenstof te bestuderen.
  • De training wordt afgesloten met een proefexamen die na afloop gezamenlijk wordt besproken. Zo krijg je niet alleen inzicht in de soort vragen die gesteld worden tijdens het examen, maar ook in die onderdelen van de stof die nog extra studieaandacht van je vragen voordat je op gaat voor het echte examen.

Ben je ook overtuigd van het nut van zowel het IREB CPRE Certificaat als een training daarvoor? En wil je op korte termijn al een training volgen? De eerstvolgende open IREB CPRE PLUS training start op dinsdag 6 september a.s..

Lees hier meer over inhoud, locatie, kosten en de twee trainers.

.

 

No comments yet.

Leave a Reply