Snapshotsessie: Requirements Workshops (Beter) Leren Leiden

Waarom leiden sommige mensen succesvolle requirements workshops ogenschijnlijk met het allergrootste gemak? Hoe voorkomen zij telkens weer ellenlange discussies tussen slechts 2 of 3 deelnemers? En hoe zorgen zij ervoor dat er ook daadwerkelijk gedragen besluiten worden genomen?

De crux van een succesvolle requirements workshop is de vaardigheid van de facilitator om het proces goed te organiseren, de juiste werkvormen te kiezen en de deelnemers te begeleiden. Niet alleen tijdens, maar ook al daarvoor én daarna.Snapshotsessie Requirements Workshops Beter Leren Leiden

In deze interactieve snapshotsessie* van 3 uur ga je allereerst via een experiment het belang van heldere requirements en goede requirements workshops zelf ervaren.

Vervolgens krijg je praktische tips & handvatten aangereikt voor twee van de vele valkuilen waar je als facilitator mee te maakt kunt krijgen tijdens een workshop. Je leert hoe je als facilitator in kunt grijpen bij ellenlange discussies en hoe je de deelnemers tot besluiten laat komen waaraan ze zich ook committeren.

En of je nou werkt in een vrij traditionele of meer Agile-achtige ontwikkelomgeving, of dat je een workshop van één uur of een hele dag gaat leiden, door ze bewust toe te passen maak je de workshops niet alleen effectiever en efficiënter, maar ook veel aangenamer voor alle deelnemers.

Daarnaast ontvangt elke deelnemer na afloop:

  • Een aantal relevante en aanvullende artikelen.
  • En de presentatie met daarin verwerkt de foto’s en visualisaties die tijdens de workshop zijn gemaakt.

Deze sessie is een ‘snapshot’ van de 2-daagse in-company training Sessies over Requirements Vakkundig Faciliteren.

Een aantal reacties

“Inspirerende sessie die praktische handvatten geeft. Ook de vorm en materialen inspireren om zelf te gaan gebruiken.”
Lonneke de Wit, Teamleider Business Analisten UX, Bol.com

“Aanrader, fijne hands-on tips gekregen.”
Bianca Dekker, IT Manager, ANSUZ Advies

“Leuk & leerzaam, direct toepasbaar in de praktijk.”
Saskia Moos, Coördinator Systeemontwikkeling, Volkswagen Pon Financial Services

Voor wie is deze sessie bedoeld?

Deze sessie is specifiek bedoeld voor mensen die te maken hebben of krijgen met het organiseren en faciliteren van requirements workshops, zoals:

  • Project managers
  • Product owners
  • Business analisten
  • Leden van een SCRUM-team
  • Requirements engineers

In-company sessie

Je kunt deze snapshotsessie aanvragen voor groepen van 6 tot 24 personen. Zo blijft er volop ruimte voor vragen en discussie, en om te leren van elkaars ervaringen in de praktijk.

Deze snapshotsessie is ook goed te combineren met de modules

Over de facilitator

Mirjam van den Berg | Expert & trainer in helder communiceren over requirements in ICT-projecten | Requirements Workshops (Beter) Leren LeidenMirjam van den Berg
Mirjam van den Berg is eigenaar van Bridging Minds en heeft jarenlang gewerkt als intermediair tussen Business en ICT. Zij heeft zich gespecialiseerd in het helder communiceren over (Agile) requirements, zodat gesprekken en workshops méér informatie opleveren en minder ruimte laten voor aannames en misverstanden. Mirjam is tevens de auteur van de pocket ‘Heldere wensen en eisen!’ – 5 stappen om aannames te voorkomen bij Business & ICT.     Lees hier meer over Mirjam.