De interviewknobbel bestaat niet! Iedereen kan leren requirements te achterhalen

Requirements achterhalen kan iedereen
Laatst kreeg ik twee keer binnen één week de vraag of interviewtechnieken wel te leren zijn.
Of het wel mogelijk was om mensen te leren luisteren en door te vragen.

Het zou net zo iets zijn als de ‘talenknobbel’ of ‘wiskundeknobbel’.
Mensen die denken dat ze deze knobbel bij hun geboorte niet hebben meegekregen zijn ervan overtuigd dat ze geen wiskunde of Duits kunnen. Zij geloven dat het iets magisch, iets genetisch is. Iets wat je wel of juist niet kan.Voor al deze mensen die denken geen interviewknobbel te hebben heb ik goed nieuws.Er is nog nooit een onderzoek geweest dat het bestaan van een gen voor wiskunde, talen of interviewen heeft aangetoond. Deze knobbels bestaan gewoon niet.

Wat wél is aangetoond is het effect van de ‘selffulfilling prophecy’. Als je denkt dat je iets niet kan, dan is de kans groot dat je het uiteindelijk ook echt niet kunt.

Zo is er een keer een onderzoek geweest waarbij vrouwen werd gevraagd om een auto in te parkeren. De ene groep werd vooraf bestookt met vooroordelen over inparkerende vrouwen, de andere groep niet. En, je raadt het waarschijnlijk al: de groep vrouwen waartegen werd gezegd dat ‘ze er toch niets van konden’ bleek ook inderdaad stukken slechter te presteren.

Dus, stop met het geloof in de interviewknobbel, want als je daar in gelooft, dan kun je eigenlijk wel ophouden als je denkt dat je die knobbel niet hebt.

Nu is het zeker waar dat sommige mensen beter zijn in het voeren van gesprekken met belanghebbenden over hun requirements dan andere. Maar toch, iedereen kan (beter) leren luisteren en doorvragen. En daar heb je twee zaken voor nodig.

Het eerste, en tevens ook allerbelangrijkste, is motivatie. Want motivatie vergroot de wil om te leren. Je wilt bijvoorbeeld in gesprekken over requirements sneller oplossingen en/of aannames herkennen. Of je wilt je zeker voelen dat je de goede vragen stelt om de juiste informatie te achterhalen. Zodat je na afloop niet steeds weer terug hoeft om verduidelijking te vragen. Dan heb je dus een sterke reden om interviewtechnieken te leren en zul je zien dat je ze ook makkelijker en sneller leert.

Daarnaast geldt het aloude adagium ‘oefening baart kunst’, want gesprek- en vraagtechnieken leer je niet uit een boekje. Deze leer je door te doen, zelf te ervaren in de dagelijkse praktijk en door te leren van elkaar en van feedback. Met vallen en opstaan. Wil je een betere interviewer worden dan zul je dus, net als piloten, ‘vlieguren’ moeten maken waarin je de geleerde technieken ook daadwerkelijk toepast. Dit hoeft niet alleen op kantoor. Zelfs thuis, in de kroeg of op de sportvereniging kun je deze universele technieken oefenen.

Kortom, iedereen kan leren betere gesprekken te voeren met belanghebbenden over hun requirements. Iedereen kan leren beter te luisteren en goed door te vragen. Alles wat je daarvoor nodig hebt is motivatie en oefening. Twee zaken dus die je zelf in de hand hebt en die niets met één of ander knobbeltje te maken hebben.

Je reactie is van harte welkom!

No comments yet.

Leave a Reply